FOTO Cum arată certificatul de integritate al lui Ilan Şor. ANI nu a găsit averi nejustificate la primarul de Orhei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Comisia Electorală Centrală a publicat joi, 10 ianuarie, certificatul de integritate emis pe numele primarului de Orhei, Ilan Şor, de către Autoritatea Naţională de Integritate (ANI).

Deşi este condamnat de prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru spălare de bani şi escrocherie în dosarul fraudelor de la Banca de Economii şi este vizat şi în raportul Kroll, Ilan Şor a reuşit să obţină certificatul de integritate care îi permite să participe în alegerile din 24 februarie. 

ANI menţionează că nu au fost constatate „averi nejustificate” sau alte încălcări, precum „incompatibilităţi nesoluţionate”, „conflicte de interese consumate”, „limitări încălcare” sau „restricţii încălcate”.

Eliberarea certificatului de integritate pe numele lui Ilan Şor a trezit nedumerire în opinia publică. Mai ales că, anterior, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, declara că certificatul de integritate a fost introdus în legislaţie anume pentru ca persoane ca Ilan Şor să nu ajungă în Parlament. 

Iar Igor Dodon afirma că eliberarea certificatului de integritate pe numele lui Şor va pune la îndoială legitimitatea alegerilor.

Amintim că Partidul Şor a fost înregistrat în cursa electorală de CEC miercuri, 9 ianuarie.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite