FOTO Automobilul lui Recep Erdogan, adus la Chişinău cu un avion militar. Cum arată aeronava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Runway 08 via Facebook
FOTO Runway 08 via Facebook

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, este aşteptat într-o vizită oficială în Republica Moldova, la invitaţia lui Igor Dodon, în perioada 17 - 18 octombrie. Marţi, 16 octombrie, liderul de la Ankara şi-a trimis la Chişinău automobilul său prin intermediul unui avion militar.

Aeronava Airbus Military A400 a aterizat în dimineaţa zilei de 16 octombrie pe Aeroportul Internaţional Chişinău, informează blogul de aviaţie „Runway 08”.

Recep Erdogan va avea o întrevedere la Chişinău cu Igor Dodon, dar şi cu premierul Pavel Filip. Prim-ministrul a anunţat că pe agenda discuţiilor va fi şi subiectul expulzării celor şapte profesori turci de la Liceul Orizont.

Preşedintele Turciei ar urma să particepe la inaugurarea clădirii Preşedinţiei, reparată de Guvernul Turciei la solicitarea lui Igor Dodon. Turcia a oferit 10 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii.

De asemenea, liderul de la Ankara va vizita autonomia Găgăuză, unde se va întâlni cu başcanul Irina Vlah şi va participa,precum afirmă Igor Dodon, la inaugurarea a şase obiecte sociale importante, construite prin contribuţia partenerilor turci. Este vorba despre o grădiniţă, un spital, o şcoală de creaţie pentru elevi, un centru de cultură, un azil de bătrîni şi un parc de recreere.

s
s
s
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite