FOTO Politicienii şi animalele: Iuşcenko creşte raţe şi porci, lui Putin îi plac caprele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin și capra lui de poveste
Vladimir Putin și capra lui de poveste

La fel ca și oamenii de rând, șefii de state au animale de companie, unele obișnuite, altele nu prea.

Potrivit publicației Delfi, președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, are doi câini labradori - Iuta și Pulea, pe care îi iubește foarte mult. Nu se compară însă cu predecesorul său, Viktor Iușcenko. Ex-președintele ucrainean are o întreagă grădină zoologică în care intră o vacă pe nume Ulea, porci vietnamezi, rațe sălbatice care trăiesc pe lac, un motan și chiar albine, de care proprietarul este atașat în mod special.


Pe vremea când era la libertate, fostul premier al statului vecin, Iulia Timoșenko, avea trei prieteni patrupezi: un alabai (ciobănesc asiatic), un labrador și un yorkshire terrier. Cu labradorul Boss îi plăcea să alerge, însă preferatul familiei era terrierul. Timoșenko l-a primit în dar la Harkov, în timpul campaniei electorale din 2005, și l-a botezat Bulat, în cinstea tancului ucrainean fabricat în acest oraș. Dragostea premierului pentru acest animăluț era atât de mare încât, cu ajutorul stiliștilor, coafura câinelui a început să semene cu cea a stăpânei.

Viktor Iușcenko este prisăcar
Iulia Timoșenko făcea jogging cu labradorul ei

Și liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, îi plac câinii. El are grijă de labradorul Kon, pe care îl însoșelte adesea la întrevederile oficiale, toy pudelul Tosi și cățelul ei. În familia Putin și-au găsit loc și o capră albă pe nume Skazka (n.r. din rusă - poveste), un cadou de la fostul primar al Moscovei Iuri Lujkov, și câțiva cai.

Vladimir Putin își ia labradorul la întrevederile oficiale

La rândul său, fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, și-a căutat câinele în toată țara. Și asta pentru că familia oficialului a vrut neapărat să ia în casă un setter englez, mascul, de culoare albă cu pete negre pe ochi. Toate cluburile specializate fin Rusia au căutat patrupedul dorit, dar n-au găsit decât o femelă la Arhanghelsk și au fost nevoiți să-și extindă căutările peste hotarele țării și l-au găsit într-un sfârșit.

Dmitri Medvedev și-a căutat câinele timp de o vară

Vezi și: Președinții au talent! Vezi topul celor mai fierbinți dansuri interpretate de politicieni

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite