Politică

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cum s-au prezentat Igor şi Galina Dodon la ceremonia de întronare a noului împărat al Japoniei

2
23 Oct 2019 09:53:39
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon şi prima doamnă, Galina Dodon, se află în aceste zile la Tokyo, unde au participat la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei. Igor Dodon a subliniat că vizita în Japonia a preşedintelui Republicii Moldova se desfăşoară în premieră de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări.

În cadrul recepţiei de stat, găzduite de familia imperială niponă, Igor Dodon a transmis la adresa familiei imperiale invitaţia de a vizita Republica Moldova în timp convenabil.

Igor Dodon a menţionat că vizita sa la Tokyo reconfirmă dorinţa Chişinăului de a amplifica dialogul bilateral cu Japonia la toate nivelurile.

„Ţara Soarelui Răsare este unul dintre statele asiatice cu care Republica Moldova construieşte relaţii de colaborare bilaterale fundamentate pe valori comune - democraţie, stat de drept şi economie de piaţă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Naruhito, în vârstă de 59 de ani, şi-a început domnia în luna mai 2019, după abdicarea tatălui său, fostul împărat Akihito. Dar urcarea sa pe tron este abia acum oficializată, printr-o serie de ritualuri tradiţionale.
 
În timpul ceremoniei de înscăunare, numită, Sokui no Rei, împăratul Naruhito s-a aşezat pe tronul înalt de 6,5 metri. Acesta a citit o proclamaţie oficială, fiind îmbrăcat cu o robă în tonuri de galben-portocaliu, pe care împăraţii o poartă doar în ocazii speciale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
23.10.2019, 10:01:15

Galina = puicuta .

+1 (1 vot)
gigione deladolj
23.10.2019, 10:22:56

toţi pîrliţii ăştia au venit să mănînce moca la banchet...ăsta e substratul:))) Oare o ştii japonezu unde e toaleta numită R Moldova??

+1 (1 vot)