FOTO „Vă omorâm”. Directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, susţine că a fost ameninţat şi bătut de câţiva indivizi afiliaţi cu PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sporter.md
FOTO sporter.md

Candidatul independent pentru funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, susţine că a fost ameninţat şi agresat fizic de către reprezentanţi ai Partidului Democrat din Moldova (PDM). Incidentul s-ar fi petrecut miercuri, 6 februarie, la ora 16.42, în comuna Băcioi.

„Boris Volosatîi, însoţit de câţiva simpatizanţi ai săi, se afla în centrul localităţii Băcioi (circumscripţia uninominală nr.33 Chişinău), când un automobil marca GEEP, de culoare neagră, cu numărul de înmatriculare C JP 505, având la bord două persoane de gen masculin, a staţionat în preajmă. Cele două persoane aflate la bordul automobilului de lux a coborît, proferând pe un ton agresiv ameninţări. Acestea s-au apropiat de Boris Volosatîi şi simpatizanţii săi, supunându-i agresiunii fizice, deosebit de violent. Loviturile aplicate profesionist au fost însoţite de ameninţarea cu moartea: ”Pida(....)lor, dacă mai veniţi măcar o dată la noi în sat, vă omorâm, bl(..), vă tăiem pe toţi!”, se spune într-un comunicat de presă emis de reprezentanţii lui Boris Volosatîi.

Boris Volosatîi a sesizat organele de poliţie în legătură cu incidentul produs la Băcioi.

Unul dintre martorii la incident a reuşit să capteze câteva imagini cu atacatorii, care pot fi văzute mai jos.

Reacţia PDM

Organizaţia Teritorială a PDM din Băcioi a respins acuzaţiile şi susţine că agresorii fac parte din alt partid şi că aceştia ar avea viziuni antiunioniste.

„Stafful nostru a desfăşurat propria investigaţie şi a aflat următoarele. Agresivitatea faţă de dvs. şi susţinătorii dvs. a venit din partea unui cetăţean care nu face parte din organizaţia noastră. Mai mult ca atât, el este susţinătorul unui alt partid şi probabil că dvs. deja cunoaşteţi a cărui partid”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit PDM, „acest cetăţean este cunoscut tuturor pentru viziunile sale antiunioniste. Şi după cum cunoaşteţi, reprezentantul organizaţiei noastre a depus toate eforturile pentru a preveni conflictul”.

„Noi încă ne vom clarifica care au fost motivele agresiunii sale. Fie că acestea au fost doar din motive politice – respingerea ideilor unionismului, fie că în spatele acestor acţiuni este încă ceva, inclusiv comanda din partea unei forţe politice”, se mai spune în comunicat.

x
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite