Fracţiunea PSRM înaintează zece proiecte pentru şedinţa de joi a CMC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fracţiunea Partidului Socialiştilor înaintează zece proiecte pentru a fi dezbătute şi aprobate în şedinţa de miercuri, 26 septembrie, a Consiliul municipal Chişinău. Liderul fracţiunii, Ion Ceban, a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că proiectele nu sunt incluse pe ordinea de zi de bază, urmând a fi propuse pentru ordinea de zi suplimentară, transmite IPN.

„Dacă nu vor fi incluse pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe, noi nu avem motiv să fim prezenţi acolo”, a spus Ion Ceban.

Proiectele prevăd aprobarea unui suport financiar lunar de 700 de lei pentru familiile cu trei şi mai mulţi copii care frecventează grădiniţa. Un alt proiect vizează acordarea de tichete de masă pentru aproape o mie de angajaţi din domeniul protecţiei sociale şi culturii. Printr-un alt proiect, socialiştii propun aprovizionarea cu produse lactate a părinţilor cu copii sugari din suburbii şi includerea familiilor cu gemeni şi tripleţi în categoria beneficiarilor de alimentaţie gratuită.

Socialiştii mai propun alocarea sumei de şase mii de lei anual familiilor aflate în situaţii de risc, pentru servicii de primă necesitate. La fel, PSRM propune crearea unui serviciu de sprijin pentru familiile cu copii. Un alt proiect prevede suplinirea cu 97 de unităţi a numărului de asistenţi personali care oferă ajutor mamelor cu copii cu grad de dizabilitate.

Un alt proiect vizează crearea asigurarea persoanelor cu deficienţe de văz cu dispozitive medicale, non-medicale specializate şi servicii de protezare oculară. Fracţiunea PSRM mai propune asigurarea cu seturi de accesorii pentru determinarea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat şi aprobarea modificărilor la regulamentul privind protezarea dentară, unde venitul pentru o persoană se propune a fi mărit de la 2.000 lei la 3.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite