Fugarul Ilan Şor: Cer să mi se ofere posibilitatea de a fi audiat în Parlament, prin videoconferinţă, pe tema furtului miliardului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fugarul Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitriu
Fugarul Ilan Şor FOTO EPA/Doru Dumitriu

Preşedintele Partidului „ŞOR”, deputatul fugar Ilan Şor, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul „furtul miliardului”, cere să fie audiat vineri, în plenul Parlamentului, pe tema devalizării sistemului bancar. Solicitarea vine în contextul în care Biroul Permanent al Legislativului a decis să organizeze, pe 20 august, audieri privind progresul acţiunilor în procesul de recuperare a banilor sustraşi din sistemul bancar.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Şor declară că este singurul deţinător de informaţii despre ceea ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, şi, cel mai important, cum poate fi soluţionată problema privind recuperarea banilor sustraşi de pe urma fraudei bancare, doar că nimeni nu vrea să-l asculte, deoarece tuturor le este convenabil.

„În calitate de preşedinte al unui partid politic, de deputat al acestei legislaturi, în calitate de lider al fracţiunii parlamentare, mă adresez preşedintelui Parlamentului să mi se ofere posibilitatea, prin videoconferinţă, să fiu audiat vineri pe tema miliardului. Poate fi o „luare de cuvânt” sau o altă formă care vă este comodă. Nu contează modul de organizare, pentru mine este important să auziţi câteva aspecte. În primul rând, discursul meu va conţine trei teze. Teza cu numărul unu: Ce s-a întâmplat cu adevărat? Teza cu numărul doi: De ce s-a întâmplat asta? Iar teza cu numărul trei este cea principală: Cum poate fi rezolvată această problemă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în buget? Îmi doresc foarte mult ca, vineri, din păcate, deocamdată, prin intermediul unei videoconferinţe, ca cetăţenii Republicii Moldova, deputaţii, să audă, în premieră, adevărul”, a declarat Ilan Şor. 

Şor a menţionat că după dezvăluirile pe care ar vrea să le facă în cadrul audierilor, va solicita crearea unei comisii parlamentare, care să monitorizeze nu doar punerea în aplicare a planului său privind returnarea banilor în buget, ci şi să contribuie zilnic la realizarea acestui plan. Totodată, Şor susţine că audierile de vineri vor fi în zădar, deoarece scopul acestora este cu totul altul decât rezolvarea problemei miliardului furat.  

„Din punctul meu de vedere, aceste audieri sunt în van, deoarece scopurile sunt clare. Rolul noii guvernări este de a demonstra că Stoianoglo este ineficient, iar Stoianoglo va spune că am rezolvat totul, că banii mai-mai vor fi recuperaţi, doar că cineva îi încurcă. Au trecut şapte ani. Niciun bănuţ din banii furaţi din buget nu a fost returnat. Niciun infractor real nu a fost pedepsit. Şapte ani de farsă goală şi de înşelăciune a oamenilor. Şapte ani de mizerie turnată pe mine şi pe colegii mei, fără dovezi reale, concludente, dar care au avut un singur scop – fiecare să-şi rezolve sarcinile: unii pe cele politice, alţii de alt gen, dar fără rezultat”, a menţionat Ilan Şor.

Ilan Şor îşi exprimă regretul că nicio instituţie a statului şi nici noua guvernare nu întreprind măsuri privind returnarea în buget a banilor sustraşi de pe urma devalizării sistemului bancar.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite