Gafă de proporţii la Ungheni. Aleşii locali le-au mulţumit chinezilor pentru măşti punând însemnele Chinei pe harta SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sorin Ionita via Facebook
FOTO Sorin Ionita via Facebook

Un incident mai puţin obişnuit a avut loc în oraşul Ungheni, Republica Moldova. Primăria municipiului Ungheni a primit o donaţie de 40.000 de măşti de protecţie din oraşul Nanchang, China. Aleşii locali au vrut să-şi exprime recunoştinţa pentru acest ajutor şi au afişat un banner pe care era imprimat mesajul de mulţumire, alături de o gafă de proporţii.

Deşi mesajul de mulţumire era adresat Chinei, pe banner a fost imprimată harta SUA, însă care avea însemnele naţionale ale Chinei. La scurt timp, fotografia în care aleşii locali apar ţinând bannerul în mâini a fost ştearsă de pe pagina de Facebook a Primăriei Ungheni.

„Am recunoscut eroarea, am mulţumit celor care au sesizat-o şi, într-adevăr, am şters bannerul în care s-a strecurat o greşeală regretabilă. Urmează să fie realizat un nou banner, cu mulţumirile de rigoare cetăţenilor din Nanchang, pe care îl vom posta ulterior”, se spune într-un mesaj al Primăriei Ungheni, pe Facebook.

Totuşi, gafa poate fi văzută şi în celelalte fotografii, pentru că aleşii locali au lipit pe fiecare cutie cu măşti, pe care le-au distribuit diferitor instituţii din oraş, câte o foaie A4 cu acelaşi mesaj de mulţumire adresat Chinei, însă pe care Statele Unite apar ca un stat „ocupat” de China.

x
x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite