Generalul Ion Costaş: Suntem într-o stare de ameninţare permanentă din partea Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republica Moldova este într-o stare de ameninţare permanentă din partea Federaţiei Ruse. În aer miroase a praf de puşcă. Declaraţia a fost făcută de generalul Ion Costaş în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Noi suntem într-o ameninţare permanentă a Kremlinului că dacă nu facem aşa cum doresc ei – nu mergem pe linia Uniunii Vamale, Uniunii Euroasiatice – atunci noi o să o păţim”, spune generalul.

Ion Costaş susţine că atât timp cât va exista armata rusească pe teritoriul Republicii Moldova, atât timp va exista conflictul de pe Nistru. „Mâine dacă dispare Armata a 14-a cu muniţiile, cu armamentul, cu depozitele uriaşe de armament, eu cred că într-o săptămână-două Republica Moldova o să fie integrată”, a declarat generalul.

Potrivit lui, existenţa armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova a contribuit la consolidarea regimului separatist din stânga Nistrului. Generalul a mai adăugat că în prezent există pericolul unor provocări şi autorităţile moldoveneşti trebuie să fie foarte vigilente.

În opinia generalului, dacă Republica Moldova vrea să fie independentă, primul pas care trebuie să-l facă este să se apropie de structurile Alianţei Nord-Atlantice, care ar constitui o protecţie şi o siguranţă de existenţă a acestei statalităţi – Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite