George Simion: „Anunţ crearea proiectului politic AUR Republica Moldova” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion

Deputatul român George Simion, copreşedinte AUR, a anunţat luni, 15 martie, despre crearea proiectului politic AUR Republica Moldova. Anunţul a fost făcut din Vama Leuşeni, acolo unde politicianul a petrecut 24 de ore, în speranţa că i se va permite accesul în Republica Moldova, după ce a primit o interdicţie în 2018.

George Simion a precizat că noul proiect politic va fi lansat în Republica Moldova pe 27 martie. 

„Pornim un proiect politic care să ducă la îndeplinire voinţa unei naţiuni - reîntregirea naţională. Lansăm pe 27 martie, de ziua unirii Basarabiei cu România. Veniţi alături de noi”, a declarat George Simion într-un Live pe Facebook.

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie, în jurul orei 15.30. Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

George Simion a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija.

Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în R. Moldova trebuie să-i fie permis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite