Germania nu-l recunoaşte pe Lukaşenko preşedinte al Belarusului. Merkel anunţă că va avea o întâlnire cu Tihanovskaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat că Berlinul nu recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale din Belarus, desfăşurate pe 9 august. De asemenea, oficialul german şi-a exprimat intenţia de a avea o întrevedere cu lidera opoziţiei de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania.

În cadrul şedinţei Bundestag-ului, Angela Merkel a declarat că Germania nu-l recunoaşte pe Aleksandr Lukaşenko în calitate de preşedinte al Belarusului şi a menţionat că Germania va continua să promoveze democraţia şi drepturile omului în Belarus.

„Noi nu recunoaştem alegerea în funcţie a lui Lukaşenko. Îl chemăm să înceapă dialogul cu poporul său fără amestecul Vestului sau a Estului. Condamnăm ceea ce se întâmplă zilnic în Belarus - nerespectarea procedurilor democratice şi represiunile împotriva opoziţiei”, a declarat Merkel.

Cancelarul german a subliniat că în scurt timp se va întâlni cu Svetlana Tihanovskaia.

„Atunci când vezi femei curajoase care ies în stradă pentru o ţară fără corupţie, eu nu pot decât să spun că sunt impresionată”, a mai spus Merkel, potrivit presei belaruse.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite