Germania îi transmite lui Dodon că fără restabilirea bunelor relaţii cu Rusia, rezolvarea conflictului din Transnistria va fi imposibil de atins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut o convorbire telefonică cu preşedintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul căreia cei doi oficiali au făcut „un schimb de opinii privind situaţia politică curentă din Republica Moldova, asupra noului concept al politicii externe a ţării, precum şi referitor la perspectivele reglementării politice finale a conflictului transnistrean”.

Igor Dodon a declarat că preşedintele federal al Germaniei a spus că actualul guvern, condus de Maia Sandu, reprezintă „un puternic factor de stabilitate”. 

„Frank-Walter Steinmeier a salutat angajarea fermă a actualei coaliţii majoritare de a continua implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană. În aceeaşi ordine de idei, şeful statului german a dat o apreciere pozitivă eforturilor de restabilire a bunelor relaţii a Republicii Moldova cu Federaţia Rusă, specificând faptul că „astfel de relaţii de bună vecinătate, deschise şi transparente vor fi în beneficiul poporului moldav”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, în ceea ce priveşte perspectivele reglementării politice durabile a conflictului transnistrean, Frank-Walter Steinmeier a menţionat că, fără restabilirea bunelor relaţii cu Federaţia Rusă, acest obiectiv strategic va fi imposibil de atins. 

„Mai mult, preşedintele federal al Germaniei a specificat că modul în care a fost constituită actuala majoritate parlamentară la Chişinău vine să demonstreze existenţa unui consens internaţional în cazul Republicii Moldova, atins între marile puteri internaţionale. El a opinat că acest fapt inspiră optimism şi în ceea ce priveşte perspectivele atingerii unui consens similar şi în cazul reglementării finale a diferendului transnistrean”, a subliniat Dodon.

Pe finalul discuţiei, preşedintele federal al Germaniei i-a adresat lui Igor Dodon invitaţia de a efectua o vizită oficială la Berlin, după alegerile locale generale din Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite