Politică

articolul anterior articolul urmator

Gheorghe Balan va activa la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani

0
13 Dec 2019 14:13:42
Autor: Iurii Botnarenco

Fostul şef interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan, îşi va relua activitatea de magistrat în cadrul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la şedinţa de vineri, 13 decembrie, a Consiliului Superior al Magistraturii, transmite IPN.

La sfârşitul lunii septembrie, CSM a admis cererea lui Gheorghe Balan de a fi repus în funcţia de judecător. În acea şedinţă, preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă, a precizat că Gheorghe Balan a fost eliberat din funcţie anul trecut, invocându-i-se comiterea unei abateri disciplinare. Curtea de Apel a admis cererea de chemare în judecată depusă de Gheorghe Balan, iar hotărârea CSM prin care a fost eliberat din funcţie a fost anulată, constatându-se că nu a fost comisă abaterea disciplinară.

Gheorghe Balan s-a remarcat în ultimii ani pentru criticile dure la adresa sistemului judecătoresc. În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din martie 2017, a ţinut un discurs dur despre derapajele din ultimul timp din justiţie. Acesta s-a implicat şi în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, candidând în circumscripţia uninominală Anenii Noi, din partea Blocului ACUM, însă nu a reuşit să obţină mandatul de deputat.

Gheorghe Balan a exercitat interimatul funcţiei de şef al Inspectoratului General al Poliţiei, fiind numit în funcţie de ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările