Gheorghe Cavcaliuc: Renato Usatîi şi-a creat propria structură de filaj care lucrează în interesele Federaţiei Ruse VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Cavcaliuc şi Renato Usatii. Colaj stiri.md
Gheorghe Cavcaliuc şi Renato Usatii. Colaj stiri.md

Continuă războiul acuzaţiilor în contextul campaniei electorale din Republica Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Liderul PACE, fostul şef-adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, l-a acuzat pe Renato Usatîi, liderul Blocului electoral care îi poartă numele, că ar fi creat o structură de filaj, în interesele Federaţiei Ruse, care ar fila persoane publice şi demnitari de stat din ţară.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat, într-un briefing de presă, că structura de filaj al lui Usatîi este formată din foşti angajaţi ai SIS, MAI şi instituţii de pază. 

Potrivit lui Cavcaliuc, prin intermediul acestei structuri, Renato Usatîi ar fi colectat informaţii compromiţătoare împotriva persoanelor filate pentru ca ulterior să le şantajeze.

„Aceste persoane, la indicaţia acestui criminal, au filat şi au urmărit, în conformitate cu informaţiile care mi-au fost livrate, mai mulţi demnitari şi funcţionari de stat din R. Moldova, cum ar fi: preşedintele Curţii de Apel, Vladislav Clima; secretarul CEC, Maxim Lebedinschi; şeful interimar al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, Petru Corduneanu. A făcut filaj după lideri politici, cum ar fi: Andrei Năstase; Corneliu Furculiţă; un şef de direcţie din cadrul SIS, după Vitalie Bostan, şef adjunct al Poliţiei Naţionale; A făcut filaj în privinţa unui vicedirector SIS”, a spus Cavcaliuc.

Cavcaliuc a precizat că a obţinut informaţii despre presupusa structură de filaj al lui Usatîi chiar de la persoane din anturajul lui Usatîi.

Într-un brifieng de presă, Renato Usatîi a declarat că Gheorghe Cavcaliuc acţionează la comanda lui Igor Dodon, iar partidul acestuia are funcţia de „a ataca concurenţii”.

Potrivit lui Usatîi, „Cavcaliuc a fost crescut de Filat şi Dodon”, iar pe parcursul activităţii sale în organele de forţă ar fi acoperit contrabanda cu ţigări şi droguri şi ar fi deschis dosare penale la comandă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite