Gheorghe Petic: Am şapte dosare fabricate pe numele meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Petic TVR Moldova

Gheorghe Petic, fostul poliţist de frontieră care a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare fiind acuzat de viol şi eliberat săptămâna trecută din arest, spune că în total are şapte dosare deschise pe numele său. Este vorba despre şase dosare penale şi unul contravenţional. Potrivit lui, aceste dosare sunt fabricate. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Eu voi aştepta când în Republica Moldova va fi un procuror general onest, când în Republica Moldova va fi o judecată corectă şi atunci, evident că vor fi atacaţi dur toţi cei care au fabricat aceste dosare. Mai mult decât atât, pe un capăt de acuzaţie, Republica Moldova a fost atacată la CEDO. Urmează să mă adresez încă pe două capete la CEDO. Să dea socoteală fiecare, dar în conformitate cu virgula şi buchea legii”, a menţionat Gheorghe Petic. Potrivit lui, răspunderea trebuie să fie totală.

Anatol Istrate, avocatul lui Gheorghe Petic, spune că va aştepta decizia Curţii de Apel Chişinău pentru a avea un punct de reper ca să pornească acţiune împotriva judecătoriei Orhei care a comis mai multe abateri. Anatol Istrate spune că pentru unul dintre judecători s-a cerut recuzarea de şapte ori pe motiv că a încălcat dreptul la apărare şi la un proces echitabil al lui Gheorghe Petic. „Dânsul de unul singur decidea asupra recuzării sale”, a declarat apărătorul.

De asemenea, apărătorul spune că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii pentru abaterile înregistrate: „Curtea de Apel Chişinău a reţinut argumentele apărării în ceea ce ţine de încălcarea normelor de procedură penală”. Potrivit lui, faptul că judecătorul îşi examina pesonal cererea de recuzare a servit drept motiv pentru întoarcerea cauzei la o nouă rejudecare. „Noi vom sesiza atât Procuratura Generală, cât şi CSM.

Apărătoarea Angela Istrate spune că a depus o plângere pe o magistrată de la Judecătoria Bălţi. „Dumneaei a falsificat o încheiere judecătorească şi, în acest sens, noi am depus o plângere la Procuratura Bălţi, însă despre rezultatul acestei examinări noi nu am fost informaţi oficial”, a declarat avocata.

După nouă luni de detenţie, activistul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Gheorghe Petic, a fost eliberat din arest, după ce pe data de 19 iunie magistraţii Curţii de Apel Chişinău au trimis la rejudecare dosarul în care acesta era condamnat. Noua sentinţă a venit şi după ce magistraţii au audiat victima din dosar, o femeie care spune că a fost violată de către Gheorghe Petic.

La 20 martie, fostul poliţist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost condamnat, de prima instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis şi amendat cu de 30 de mii de lei. Gheorghe Petic a fost reţinut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, fiind acuzat de viol. Bărbatul pledează nevinovat şi susţine că dosarul său este unul politic.

Gheorghe Petic a participat pe lista Blocului Electoral ACUM DA şi PAS la alegerile parlamentare din 24 februarie, dar nu a avut posibilitate să participe la campania electorală şi nu a acces în Parlament.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite