Ghimpu: Am mers la Plahotniuc îndată ce a fost reţinut Dorin Chirtoacă. Ce răspuns i-a dat liderul PDM când a fost întrebat despre motivul reţinerii primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a dezvăluit că ultima sa întâlnire cu preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a avut loc în mai 2017, îndată ce ofiţerii CNA l-au reţinut pe primarul general de atunci, Dorin Chirtoacă.

Mihai Ghimpu a mărturisit că a decis să meargă la Vlad Plahotniuc pentru a-l întreba de ce a fost reţinut Dorin Chirtoacă „dacă nu sunt probe”.

Potrivit lui Ghimpu, răspunsul lui Plahotniuc a fost scurt: „lupta cu corupţia”.

„Probe nu mi-a adus”, a spus liderul PL. Întrebat de ce a decis să meargă să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc, liberalul a răspuns: „pentru că mi-a fost clar că e decizie politică. Asta nu e luptă cu corupţia. Eu deodată am înţeles că e decizie politică”.

„Scopul lui (Plahotniuc) a fost să ia Primăria. Faptul că nu au fost validate alegerile în Chişinău demonstrează de ce a fost scos Dorin Chirtoacă - să ia Primăria”, a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, de la TV8.

Amintim că, din 25 mai 2017, Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediari, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite