Politică

articolul anterior articolul urmator

Ghimpu solicită crearea unei comisii de anchetă pe subiectul vânzării companiei Air Moldova: Privatizarea a avut loc ilegal

0
11 Oct 2018 10:52:19
Autor: Iurii Botnarenco

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a solicitat în şedinţa Parlamentului de joi, 12 octombrie, ca să fie creată o comisie parlamentară de anchetă pe subiectul privatizării companiei de stat „Air Moldova”. În opinia liberalului, privatizarea respectivă s-a produs cu mai multe încălcări.

„Părerea mea e că această privatizare a avut loc ilegal, cu prejudiciu mare adus bugetului, de fapt, cetăţenilor. Straniu, dar e adevărat, atât timp cât Ministerul Transporturilor a fost la PL, Air Moldova a avut profit, cum a trecut la PD - pierderi. Această licitaţie a fost făcută cu încălcarea legislaţiei. A fost anunţată doar pe pagina Agenţiei, fără traducere în limba engleză, ceea ce demonstrează că scopul a fost de a prihvatiza această companie”, a declarat Mihai Ghimpu.
 
Potrivit lui, prejudiciul adus statului în acest caz este de circa 800 de milioane de lei.
 
Propunerea preşedintelui PL nu a fost sprijinită de majoritatea parlamentară. Democraţii şi-au motivat decizia prin faptul că acest subiect deja a fost discutat în Comisia economie, buget şi finanţe, unde au fost audiaţi reprezentanţii Ministerului Economiei şi cei ai Agenţiei Proprietăţii Publice.

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldoveneşti „Air Moldova”, a fost desemnată câştigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air. Agenţia Proprietăţi Publice anunţă într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacţiei este de 1,2 miliarde de lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările