Guvernul a anulat un ordin al ministrului Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Chişinău a anulat luni, 24 septembrie, ordinul ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului privind transmiterea unor unităţi de tehnică agricolă din cadrul instituţiei publice „Centrul de perfecţionare în domeniul mecanizării agriculturii” în gestiunea a trei întreprinderi aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului(MADRM).

Decizia Cabinetului de miniştri a fost luată pentru respectarea prevederilor Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei, prin care statul nipon a acordat un grant de asistenţă tehnică pentru un proiect de îmbunătăţire a echipamentului centrului. 

Potrivit documentului, orice modificare în cadrul proiectului necesită o consultare preliminară cu Executivul Japoniei.

Centrul de perfecţionare în domeniul mecanizării agriculturii avea încheiate contracte cu alte 6 centre regionale, prin intermediul cărora asociaţiilor regionale le-au fost transmise maşini agricole din grantul japonez, iar beneficiarii urmau să organizeze instruiri gratuite pentru mecanizatori.

La 18 iunie curent, fără a fi evaluat impactul contractelor, ministrul Agriculturii a dispus rezilierea acestora cu centrele regionale şi transmiterea gratuită a tehnicii agricole în subordinea MADRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite