Guvernul anunţă că Maia Sandu va avea o întâlnire cu Michael Pompeo, la Washington, în timp ce secretarul de stat al SUA se află în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Maia Sandu a plecat, pe 17 septembrie, în prima sa vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Despre acest fapt a anunţat serviciul de presă al Guvernului, care a precizat că prim-ministrul va avea o întrevedere pe 18 septembrie, la Washington, şi cu secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo.

Pe 18 septembrie, la o zi de la anunţul Guvernului cu privire la vizita Maiei Sandu în SUA, Departamentul de Stat al SUA a emis un comunicat de presă în care anunţa că secretarul Michael Pompeo se va afla, în perioada 17 - 19 septembrie, într-o vizită în Arabia Saudiă şi Emiratele Arabe Unite. Cu alte cuvinte, Michael Pompeo nici măcar nu mai este în SUA la momentul vizitei Maiei Sandu.

Guvernul nu a venit deocamdată cu o precizare pe acest subiect.

Amintim că vizita premierului Maia Sandu în SUA a fost planificată iniţial pentru începutul lunii septembrie, însă aceasta a fost amânată pentru 17-18 septembrie, pe motiv că ar fi intervenit schimbări în agenda secretarului de stat Mike Pompeo.

La acel moment, vicepreşedinta Mişcării Populare Antimafie Daniela Bodrug a declarat că amânarea vizitei premierului Maia Sandu în SUA „este un răspuns foarte clar al autorităţilor americane că nu vor tolera niciun fel de colaborare ascunsă cu Federaţia Rusă şi cu reprezentantul lor, Dodon, la Chişinău”.

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, a afirmat atunci că Statele Unite ale Americii au decis să amâne vizita Maiei Sandu, planificată pentru începutul lunii septembrie, pentru că americanii s-ar fi convins că Republica Moldova are o guvernare prorusă, după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost acceptat la Chişinău de premierul Maia Sandu şi ministrul de Interne, Andrei Năstase, şi ar fi adus în avionul său „o armată de KGB-işti”.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite