Guvernul caută modalităţi de a îngheţa penalităţile aplicate vinificatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va examina posibilitatea îngheţării penalităţilor la datoriile plăţilor fiscale pe care le-au acumulat vinificatorii. Premierul Iurie Leancă a cerut Ministerului Finanţelor să prezinte în regim de urgenţă o informaţie despre suma penalităţilor acumulate. Discuţia a avut loc în cadrul unei întrevederi cu vinificatorii, care a avut loc la Guvern, transmite IPN.

În mod special, la întâlnire s-a vorbit despre activitatea fabricilor de vin şi dificultăţile ce apar în procesul achiziţionării strugurilor. „Facem tot ce ne stă în puteri ca să nu apară probleme în activitatea dumneavoastră. Îmi doresc să găsim cele mai bune soluţii atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru stat”, a subliniat şeful executivului.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a precizat că trebuie să mai fie discutate subiectele precum achiziţia şi prelucrarea strugurilor, aplicarea accizelor pe produsul finit, promovarea produselor vinicole prin intermediul publicităţii şi eventualele posibilităţi de susţinere.

Viceministrul Finanţelor, Maria Carauş, a anunţat că ministerul a elaborat un proiect de lege care va elimina plata accizelor pentru materia primă, la deplasarea de la o fabrică la alta. Documentul urmează să fie prezentat săptămâna viitoare pentru avizare.

Ministerul Finanţelor şi cel al Agriculturii vor continua negocierile cu Banca Europeană pentru Investiţii pentru acordarea creditelor preferenţiale vinificatorilor la procurarea strugurilor de la viticultori. În final, părţile au stabilit să se revadă pentru a examina soluţiile ce vor fi elaborate de cele două ministere, peste două săptămâni.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite