Guvernul Chicu şi-a angajat răspunderea pentru acordarea sporurilor salariale cadrelor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Proiectul are drept scop stabilirea sporului cu caracter specific personalului medical din unităţile, autorităţile, instituţiile, structurile medicale şi de asistenţă medicală, în mărime de 30% din suma anuală a salariului de bază, pentru persoanele cu drept de a beneficia de acest spor, transmite IPN.

Potrivit vicepremierului Sergiu Puşcuţa, ministru al finanţelor, modificarea propusă vine ca prim pas întru realziarea obiectivului de dublare a salariului pentru personalul medical, conform mai multor etape: de la 1 septembrie cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 cu alte 30% şi în prima jumătate a anului 2021 cu încă 40%.

De această majorare vor beneficia cadrele medicale din instituţiile şi subdiviziunile medicale din Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciul de Informaţii şi Securitate, instituţiile de asistenţă socială precum centre, aziluri, servicii sociale şi altele finanţate din bugetul de stat şi bugetele locale. De asemenea, cadrele medicale din Agenţia de Sănătate Publică, Agenţia Transplant, Centrul  de Medicină Legală, Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Modificarea va intra în vigoare din 1 septembrie 2020 şi va avea implicaţii asupra a circa 4500 de unităţi de personal. Cheltuielile în acest sens, de 40 de milioane de lei, sunt prevăzute în proiectul de modificare a bugetului de stat pentru anul 2020.

Potrivit Constituţiei, proiectul pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea intră în vigoare în trei zile (72 de ore) dacă executivul nu este demis prin moţiune de cenzură.

https://www.ipn.md/ro/guvernul-si-a-angajat-raspunderea-pentru-acordarea-sporurilor-salariale-7967_1074562.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite