Guvernul de la Chişinău va aloca 292 milioane de lei pentru compensarea diferenţei de tarif la termificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinetul de Miniştri
Cabinetul de Miniştri

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale va primi 292,4 milioane de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru a efectua plata în avans a compensaţiilor acordate consumatorilor casnici, pentru perioada februarie-martie 2022, în urma majorării tarifelor la termificare. Banii vor fi transferaţi companiilor „Termoelectrica” (266,9 mln lei) şi „CET-Nord” (25,3 mln).

Decizia a fost luată în cadrul Şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, transmite IPN.

CSE a decis ca şi consumatorii deserviţi de către furnizorii cărora nu le-au fost impuse obligaţiile de serviciu public şi operatorii sistemelor de distribuţie închise să beneficieze de compensaţii acordate de Guvern. De asemenea, în lista beneficiarilor vor fi incluşi consumatorii casnici din cămine şi blocuri de locuit gestionate de instituţii bugetare, conform aceloraşi prevederi legale care se aplică consumatorilor casnici din asociaţiile de locatari.

O altă decizie se referă la interzicerea aplicării penalităţilor, dobânzilor de întârziere precum şi altor sancţiuni pecuniare consumatorilor în cazul neachitării consumului de gaze naturale în termenele indicate în contract sau în factura de plată.

Tot astăzi, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a aprobat transmiterea de către Agenţia Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne către „Termoelectrica” a 16 295 tone de păcură acordată în calitate de ajutor umanitar Republicii Moldova de către România. „Termoelectrica” va utiliza stocul de păcură pentru producerea energiei electrice şi termice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite