Guvernul de la Chişinău propune stare de urgenţă pentru 60 de zile, în contextul crizei gazelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvern Moldova

Cabinetul de miniştri îi propune Parlamentului să declare stare de urgenţă pe întreg teritoriul ţării pe un termen de 60 de zile. Hotărârea a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului. Demersul vine în contextul situaţiei pe piaţa gazelor naturale, transmite IPN.

În proiectul Guvernului se face trimitere la raportul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale privind necesitatea declarării stării de urgenţă, ţinând cont de faptul că insuficienţa gazelor naturale afectează direct şi imediat securitatea statului şi a cetăţenilor.

Potrivit proiectului, pe durata stării de urgenţă, Comisia pentru Situaţii Excepţionale, în calitate de autoritate administrativă responsabilă, va emite dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, agenţilor economice, instituţiilor publice, precum şi pentru cetăţeni şi alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă Parlamentul va da curs solicitării Guvernului şi va declara starea de urgenţă, Comisia Situaţii Excepţionale se va întruni repetat pentru a asigura furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite