Guvernul nu va pune bariere la exportul de grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vasile bumacov

Autorităţile vor elabora mecanisme pentru a stimula producătorul agricol şi vor interveni ca preţul la culturile agricole să nu scadă mai jos de preţul de producere.

Despre aceasta a anunţat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, după şedinţa de astăzi a Guvernului, care a avut loc la reşedinţa Executivului de la Holercani, raionul Dubăsari. 

„Anul acesta s-a înregistrat un surplus de roadă de grâu. Statul nu va pune bariere la exportul de grâu. În acelaşi timp, pentru rezerva de stat vor fi achiziţioante 375 de tone, care vor fi absorbite de la producătorii autohtoni“, a mai menţionat ministrul.

Bumacov a a făcut apel ca producătorii agricoli să nu cadă în capcana comercianţilor. „Cei din urmă profită de faprulc că agricultorii sunt împovăraţi de credite şi încearcă să le cumpere producţia la un preţ mai mic. Am discutat astăzi despre elaborarea unor mecanisme ca să ajutăm şi să stimulăm producătorul autohton“, a mai menţionat oficialul.

Precizăm că membrii Cabinetului de Miniştri s-au întrunit în această după-amiază la reşedinţa Executivului de la Holercani, în cadrul căreia s-a mai discuta situaţia din mediul de afaceri din Republica Moldova, precum şi Strategia de reformă regulatorie până în 2020.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, iar presa nu a fost oprită la poartă. Liliana Viţu, purtătorul de cuvânt al premierului Iurie Leancă a declarat că reşedinţa Executivului are un sistem sporit de securitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite