Harta circumscripţiilor uninominale, prezentată Guvernului spre aprobare. Chişinăul va avea 11 deputaţi aleşi pe circumscripţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia naţională pentru constituirea circumscripţiilor uninominale permanente a prezentat Guvernului spre aprobare lista circumscripţiilor uninominale. Conform hărţii finale, care cuprinde în total 51 de circumscripţii, 48 vor fi constituite pe teritoriul Republicii Moldova, iar trei în afara ţării, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al executivului.

În municipiul Chişinău au fost formate 11 circumscripţii, în municipiul Bălţi şi pe teritoriul Unităţii Teritorial Administrative Găgăuzia – două circumscripţii. Totodată, din cele 48 de circumscripţii din ţară, două vor fi create pentru teritoriul din stânga Nistrului: una pentru localităţile Camenca, Rîbniţa, Dubăsari, Grigoriopol, iar cealaltă –pentru Slobozia, municipiul Tiraspol şi Tighina.

Pentru reprezentarea teritoriilor din afara ţării unde se află cetăţeni moldoveni au fost constituite trei circumscripţii uninominale: o circumscripţie în est de Republica Moldova, o circumscripţie în vest de Republica Moldova şi una pentru Statele Unite ale Americii şi Canada.

Conform Codului Electoral al Republicii Moldova, alegerile parlamentare se organizează în baza unei circumscripţii naţionale, care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova şi secţiile de votare din străinătate, precum şi în baza a 51 de circumscripţii uninominale, inclusiv constituite pentru localităţile din stânga Nistrului şi peste hotare.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite