Igor Dodon: În acest an nu vom avea alegeri locale generale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon consideră că, în acest an, în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri locale generale, asta deşi, în mod normal, alegerile locale ar urma să se desfăşoare în luna iunie curent, după ce ultimul scrutin local s-a petrecut pe 14 iunie 2015.

Totuşi, Igor Dodon a subliniat că există o şansă foarte mică pentru ca aceste alegeri să aibă loc, asta în cazul în care va exista o coaliţie de guvernare între Blocul ACUM şi PSRM, care va forma conducerea Parlamentului şi a Guvernului şi vor numi data alegerilor locale.

Şeful statului a afirmat, la o emisiune de la NTV-moldova, că data alegerilor locale generale o stabileşte Parlamentul, iar odată ce acesta este nefuncţional, în lipsa unei majorităţi parlamentare, nu va putea fi numităp ziua alegerilor locale.

În plus, în opinia lui Igor Dodon, şansele unor alegeri parlamentare anticipate în toamnă sunt foarte mari, fapt ce înseamnă că, în acest an, nu va fi formată conducerea Parlamentului şi ziua alegerilor locale va putea fi stabilită tocmai la începutul anului 2020.

Igor Dodon e de părere că cei mai favorizaţi de organizarea alegerilor locale generale în acest an ar fi anume Socialiştii, care ar urma să obţină câteva sute de primării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite