Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon: Ştefan Gaţcan pe voi vă interesează? Lăsaţi cazul ăsta într-o parte

0
10 Jul 2020 15:26:19
Autor: Iurii Botnarenco

Pe parcursul ultimelor săptămâni, mai multor funcţionari publici le-a fost asigurată pază de stat. Este vorba nu doar despre deputaţi. Este răspunsul dat de preşedintele Igor Dodon, întrebat despre paza de stat asigurată deputatului Ştefan Gaţcan, care a depus cerere de renunţare la mandat, apoi şi-a retras-o.

„Este vorba şi de procurori, este vorba şi de unii judecători, care au solicitat, atunci când se lua decizia privind arestul preventiv a lui Plahotniuc şi erau presiuni enorme la Curtea de Apel din Chişinău şi la judecătorie ca să nu fie o decizie pozitivă pe acest mandat”, a remarcat şeful statului într-un nou episod al emisiunii „Preşedintele Răspunde”, transmite IPN.

Preşedintele a precizat că orice persoană cu funcţie de demnitate publică, de rang înalt – deputaţi, miniştri, procurori, judecători, dacă simt pericol pentru activitatea lor profesională, au dreptul, conform legi, la pază de stat. Şeful statului spune că apelează la Serviciul de Informaţii şi Securitate şi alte organe, iar dacă acestea confirmă riscurile, preşedintele dispune pază de stat.

Cât despre faptul că Ştefan Gaţcan, la întoarcerea din România, nu a stat în autoizolare 14 zile,  condiţie obligatorie pentru cei care traversează hotarul, Igor Dodon le-a sugerat jurnaliştilor să acorde această întrebare altor deputaţi care revin din „România, Cehia şi alte state”. „De ce nu-i întrebaţi de ce nu stau 14 zile în carantină. Gaţcan pe voi vă interesează. Lăsaţi cazul ăsta într-o parte”, a mai spus preşedintele.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-gatcan-pe-voi-va-intereseaza-lasati-cazul-7965_1074781.html

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii