Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon acuză ziarul „Adevărul” că ar atenta la statalitatea R. Moldova VIDEO

51
14 May 2021 13:27:41
Autor: Iurii Botnarenco
Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale tradiţionale de vineri
Igor Dodon, în cadrul emisiunii sale tradiţionale de vineri

Fostul preşedinte Igor Dodon acuză ziarul „Adevărul” că ar atenta la „statalitatea” Republicii Moldova, după ce a fost solicitat de „Adevărul” să ofere detalii despre cei care atentează la statalitatea şi identitatea moldovenească, ca urmare a afirmaţiilor făcute de Igor Dodon despre anumite pericole la adresa ţării, după anticipatele din 11 iulie.

Întrebarea de la „Adevărul” a sunat în felul următor: „Aţi declarat că cineva atentează la statalitatea şi identititatea moldovenească. Cine atentează şi cum? Căci nu prea se observă acest lucru.” 
 
Răspunsul lui Igor Dodon a fost următorul: „Cum pot românii să observe acest lucru? Iaca întreabă Adevărul.ro pentru că ei nu văd atentare asupra statalităţii. Dar voi ce faceţi în fiecare zi? Ia citiţi site-ul vostru. Se atentează direct la statalitatea Republicii Moldova. Acest lucru se face pe parcursul a zeci de ani şi se face sistematic. Nouă ne pare că parcă nu e pericol, dar acesta este un pericol”.

Amintim că Igor Dodon şi Vladimir Voronin au semnat miercuri, 12 mai, acordul privind formarea unui bloc electoral între PCRM şi PSRM pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care se va numi „Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor”.
 
Igor Dodon a justificat necesitatea creării acestui bloc prin faptul că „suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor ţări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului ţării noastre în câmp de manevre militare.” 
 
„Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chişinău, vor să impună cetăţenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creştine, improprii naţiunii noastre. De asemenea, se urmăreşte lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti. Se urmăreşte transformarea ţării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forţă de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc”, a scris Igor Dodon pe Telegram.
 
Igor Dodon a spus că „membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind necesitatea unificării forţelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri şi să asigure o guvernare profesionistă, responsabilă, cu experienţă, în interesul cetăţenilor ţării şi nu în folosul altor forţe străine.” 
 
„Astfel, au fost salutate acţiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM”, a adăugat Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

Prudent
14.05.2021, 13:30:12

Acum numărul unioniștilor se apropie de 50%. Când va trece de 60%, inclusiv Dodon va spune că el dintotdeauna a iubit România și că este unionist :D

+18 (96 voturi)
Maleficio Decenu
14.05.2021, 13:40:32

Să te audă Dumnezeu numai să vrea și Dâmbovița.

-11 (107 voturi)
100% Redneck
14.05.2021, 13:46:27

De unde ai scos cifra asta? Asa de curiozitate?

-7 (85 voturi)
Stefan din Nord
14.05.2021, 13:37:39

Kakaia statalitate ? Un flintic de tara ,mare cat 4 judete romanesti ? Si aia rupta in 3 cu o Transnistrie independenta si o Gagauzie super autonoma ?

+22 (38 voturi)
Prospero
14.05.2021, 13:45:48

Vezi, Adevarul daca il bagi pe bou in seama? Ia, scoateti rubrica cu rusalaii astia, ca nu ne intereseaza viata lor! Ziarul e al romanilor si despre ei. Nu ma intereseaza rusalaii basarabeni.

-25 (99 voturi)

Vezi toate comentariile (51)

Modifică Setările