Igor Dodon, acuzaţii grave la adresa ambasadorilor UE acredaţi la Chişinău: Unii dintre ei dezinformează capitalele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Preşedintele Igor Dodon a lansat un mesaj critic joi, 13 februarie, la adresa unor ambasadori din statele Uniunii Europene, acreditaţi la Chişinău. Şeful statului i-a acuzat pe unii dintre diplomaţi că ar dezinforma Bruxelles-ul cu privire la activitatea Guvernului Republicii Moldova, condus de premierul Ion Chicu. Potrivit lui Dodon, ambasadorii europeni sunt preocupaţi de promovarea imaginii liderilor opoziţiei, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

„Noi vedem că unii dintre ei dezinformează Bruxelles-ul, dezinformează capitalele europene. Eu nu o să dau nume acum, pentru că ei se cunosc. Sunt cel puţin trei-patru ambasadori care se ocupă de relaţiile bilaterale Republica Moldova - UE, merg pe la diferite instituţii, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani la Guvernul ăsta etc. Stimaţi prieteni, eu cred că sarcina unui ambasador este să dezvolte relaţiile bilaterale. Dacă dumneavoastră tare sunteţi îndrăgostiţi de vreun partid politic, unii dintre voi deja mi se pare că sunt membri ai PAS cu DA. Vreţi membri de partid? Bine, probabil primiţi cetăţenia Republicii Moldova, dar vă rog foarte mult, haide-ţi să ne ocupăm de relaţiile bilaterale şi nu de promovarea imaginii unui partid sau altul”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Preşedintele răspunde”.

Igor Dodon nu a ezitat să-i critice şi pe unii ambasadori ai Republicii Moldova.

„Ambasadorii nu-s duşi acolo la odihnă. Mulţi dintre dânşii se simt ca la pensie, ca la sanatoriu, ceai, cafea, toată ziua prin excursii. Ei consideră că, dacă statul i-a spus să stea patru ani acolo, ei şed şi nu fac nicio pleaşă. Nu vă supăraţi, stimaţi ambasadori, dar marea majoritate îi aşa. Când te uiţi la relaţiile cu ţara respectivă - comerţul e în scădere, investitori nu-s, dar ei o fac pe deştepţii pe Facebook etc”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite