Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon, acuzaţii grave la adresa ambasadorilor UE acredaţi la Chişinău: Unii dintre ei dezinformează capitalele europene

6
14 Feb 2020 13:07:33
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Igor Dodon a lansat un mesaj critic joi, 13 februarie, la adresa unor ambasadori din statele Uniunii Europene, acreditaţi la Chişinău. Şeful statului i-a acuzat pe unii dintre diplomaţi că ar dezinforma Bruxelles-ul cu privire la activitatea Guvernului Republicii Moldova, condus de premierul Ion Chicu. Potrivit lui Dodon, ambasadorii europeni sunt preocupaţi de promovarea imaginii liderilor opoziţiei, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

„Noi vedem că unii dintre ei dezinformează Bruxelles-ul, dezinformează capitalele europene. Eu nu o să dau nume acum, pentru că ei se cunosc. Sunt cel puţin trei-patru ambasadori care se ocupă de relaţiile bilaterale Republica Moldova - UE, merg pe la diferite instituţii, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani la Guvernul ăsta etc. Stimaţi prieteni, eu cred că sarcina unui ambasador este să dezvolte relaţiile bilaterale. Dacă dumneavoastră tare sunteţi îndrăgostiţi de vreun partid politic, unii dintre voi deja mi se pare că sunt membri ai PAS cu DA. Vreţi membri de partid? Bine, probabil primiţi cetăţenia Republicii Moldova, dar vă rog foarte mult, haide-ţi să ne ocupăm de relaţiile bilaterale şi nu de promovarea imaginii unui partid sau altul”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Preşedintele răspunde”.

Igor Dodon nu a ezitat să-i critice şi pe unii ambasadori ai Republicii Moldova.

„Ambasadorii nu-s duşi acolo la odihnă. Mulţi dintre dânşii se simt ca la pensie, ca la sanatoriu, ceai, cafea, toată ziua prin excursii. Ei consideră că, dacă statul i-a spus să stea patru ani acolo, ei şed şi nu fac nicio pleaşă. Nu vă supăraţi, stimaţi ambasadori, dar marea majoritate îi aşa. Când te uiţi la relaţiile cu ţara respectivă - comerţul e în scădere, investitori nu-s, dar ei o fac pe deştepţii pe Facebook etc”, a spus Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dănănae Dumitru
14.02.2020, 14:02:59

mai dodo ei pentru aceasta si sunt trimisi de tara lor aici, pentru ca sa analizeze si sa transmita statului sau punctul lui de vedere, dar nu a tau si sa inainteze interesele statului ce la trimis.

+1 (1 vot)
Marin Profir
14.02.2020, 15:14:53

prizidentu afost la moscova și și-a ascuțit colții

0 (2 voturi)
Dănănae Dumitru
14.02.2020, 15:31:18

crezi ca are colti in fund?

zbucium ion
14.02.2020, 15:54:00

SUA nu odata a declarat ca ea sustine Poporul, Tara, dar nu pe anumite partide sau lideri. - aceasta este cea mai corecta politica. Cei care au prezentat guvernul Sandu drept ETALON pro-"evropean" au dat gres si-au facut siesi o imagine de persoane PARTINITOARE, neobiective. Guvernele vin si se duc, dar relatiile bilaterale intre tari trebuie sa ramana.

-2 (2 voturi)
Dănănae Dumitru
14.02.2020, 16:09:54

unde vezi tu relatii bilaterale intre dodon si puten? rm si fr? dodo imbla ca tincul cu coada intre vine pe la poarta cremlinului, asteptind cite un ciolan mozolit de toti

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările