Igor Dodon, apel către PAS şi Platforma DA: Reveniţi cu picioarele pe pământ. Ieşiţi cel puțin pentru o zi din Alianța Haosului, unde v-a ademenit Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Igor Dodon susţine că „întreaga societate asistă în aceste zile la blocarea activității Parlamentului, în momentul în care Guvernul dorește să pună în aplicare pachetul de legi sociale prin care să fie susținute financiar mai multe categorii importante de cetățeni”.

„Am dorit ca acești bani să ajungă chiar săptămâna viitoare la oameni, de aceea s-a ales formula angajării răspunderii Guvernului pentru pachetul social. În același timp, ca urmare a acțiunilor de corupție masive care au loc în ultima perioadă în Parlament, când grupările oligarhice Șor-Candu (Plahotniuc) încearcă să preia controlul asupra instituției, aceasta a fost și o măsură de precauție pentru că exista riscul, dacă se mergea în Parlament cu aceste legi, ca banii să nu mai ajungă niciodată la oameni sau să ajungă foarte târziu”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Şeful statului afirmă că „s-a format o coaliție împotriva cetățenilor Sandu-Candu-Plaha-Șor care blochează inițiativa Guvernului prin care urmau să fie dublate etapizat salariile medicilor, să se acorde 700 de lei pentru 660 de mii de pensionari, să fie alocate 100 de milioane de lei pentru agricultori, să fie alocate 50 de milioane pentru a crea infrastructura la platformele industriale, o zonă care va oferi noi locuri de muncă, atât de necesare acum, plus alte 20 de milioane pentru programul “Prima Casă 6”, destinat militarilor”.

„Iată ce blochează partidele oligarhice și complicii lor din Parlament, sub un pretext complet fals, precum că se dorește ca aceste legi să fie dezbătute în Parlament. Ce să dezbatem stimați deputați, dacă le dublăm medicilor salariile? Dacă ajutăm pensionarii? Dacă ajutăm agricultorii? Voi toți ați făcut declarații populiste că vreți să fie ajutați acești oameni, iar acum blocați Parlamentul ca banii să nu ajungă la ei”, a menţionat Dodon.

Şeful statului consideră că „tot acest blocaj se întâmplă din cauza alianței Sandu-Candu-Plaha-Șor care nu vrea ca acești bani în realitate să ajungă la oameni”. 

„Ei vor haos în țară, pentru că este singura formulă prin care știu să facă politică. Ei astăzi formează împreună Alianța Haosului. Pentru asta se cheltuie milioane de euro pe cumpărarea de deputați, de către niște indivizi care, pe de altă parte se tem să demită Guvernul actual deoarece nu sunt capabili să-și asume responsabilitatea grea pentru gestionarea crizei. Tot ce vor ei este ca țara să aibă un Guvern fără majoritate parlamentară și să poată bloca tot ce se face bun pentru oameni. Iar blocajul pe care îl fac acum în Parlament confirmă foarte clar acest lucru”.

„Fac apel la deputații din opoziție să revină cu picioarele pe pământ, în mod special mă adresez către PAS și PPDA să iasă cel puțin pentru o zi din Alianța Haosului, unde i-a ademenit Plahotniuc și Șor, să asigure cvorumul necesar pentru ca banii să ajungă imediat la oameni. Apoi, dacă s-au împăcat cu oligarhii, pot să revină în alianță cu hoții miliardului, cu deputații lor corupți și să facă ce vor. Important e ca acum oamenii să nu sufere din cauza jocurilor politice murdare care se fac în Parlament, o instituție care, cu regret, a ajuns să nu mai aibă reprezentativitate după ce a fost transformată într-un focar de corupție de către grupările oligarhice”, a mai spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite