Igor Dodon o avertizează pe Maia Sandu că va fi „o greşeală” dacă îi va acorda cetăţenia R. Moldova lui Traian Băsescu: „Vă săpaţi groapa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, consideră că va fi „o greşeală” dacă preşedintele ales, Maia Sandu, îi va acorda lui Traian Băsescu cetăţenia Republicii Moldova. Dodon a precizat că dânsul nu a oferit cetăţenia ţării celor care „vor să facă politică”.

Igor Dodon a întrebat retoric cum e posibil ca cetăţenia moldovenească să fie oferită unui cetăţean care doreşte „lichidarea acestui stat”.

În opinia lui Dodon, Maia Sandu va avea numai de pierdut dacă Traian Băsescu redobândeşte cetăţenia, deoarece în viitorul Parlament ar putea intra Traian Băsescu, dar nu şi Maia Sandu, pe motiv că majoritatea simpatizanţilor Maiei Sandu îl vor prefera pe ex-preşedintele României.

Dodon a mai spus că el a procedat corect când i-a retras cetăţenia lui Băsescu.

„Să acorzi cetăţenia ex-preşedintelui altui stat care vrea lichidarea acestui, el doar spune deschis, este o greşeală, dar este dreptul preşedintelui R. Moldova. Să-şi asume, dar să nu iasă aşa că, în următorul Parlament, Maia Sandu n-o să intre în Parlament, dar o să intre Băsescu, pentru că Băsescu are mai multe merite pentru cei care se consideră unionişti, decât Maia Sandu, Andrei Năstase şi toţi luaţi împreună (...) Acum vă săpaţi groapa şi vă tăiaţi craiul, dar decizia vă aparţine”, a spus Igor Dodon în emisiunea sa de pe Facebook. 

Dodon consideră că, dacă Traian Băsescu obţine cetăţenia şi se implică în politică, ex-preşedintele român nu-i va fi concurent: „Cei care o să voteze pentru Băsescu, niciodată n-o să voteze pentru Dodon - şi invers”.

Amintim că fostul preşedinte al României Traian Băsescu a declarat că va depunde din nou actele pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova, după ce aceasta i-a fost retrasă de că preşedintele Igor Dodon.

Anunţul lui Traian Băsescu a fost făcut în contextul în care preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a îndemnat pe Traian Băsescu să reia procedura de obţinere a cetăţeniei moldoveneşti. 

„Basarabia e ţara mea. Mi a luat Dodon cetatenia dar sper sa mi-o redea Maia Sandu. Cand eşti acolo, în Basarabia, eşti acasă”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

În iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

În 2017, Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte al României.

În 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, iar Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite