Igor Dodon îi cere lui Ion Chicu să revadă o decizie a Guvernului Sandu, prin care mai mulţi angajaţi ai „Moldpres” şi-ar fi pierdut locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a anunţat că la adresa sa a parvenit o adresare colectivă a angajaţilor Agenţiei Informaţională de Stat „Moldpres”, în care aceştia se plâng că, pe 13 noiembrie, cu o zi până a fi demis, Guvernul Sandu a lichidat unităţile de traducători ai Agenţiei „Moldpres”. În consecinţă, cetăţenii R. Moldova şi reprezentanţii corpului diplomatic au fost lipsiţi de dreptul de a obţine informaţii în limbile rusă şi engleză.

Totodată, potrivit lui Igor Dodon, prin aceeaşi decizie, a fost lichidat întreg serviciul foto al agenţiei, din care cauză a devenit imposibilă reflectarea în imagini a celor mai importante evenimente din Republica Moldova.

„Consider că decizia fostului Guvern al Maiei Sandu este o încălcare a Constituţiei şi legislaţiei Republicii Moldova din punct de vedere a nerespectării drepturilor cetăţenilor RM şi ale corpului diplomatic la obţinerea informaţiei oficiale despre evenimentele din ţară în limbile rusă şi engleză”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Igor Dodon s-a adresat prim-ministrului Ion Chicu „cu solicitarea de a revedea decizia fostului Guvern şi de a asigura funcţionalitatea Agenţiei „Moldpres”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite