Igor Dodon compară răpirea lui Nicolai Ceaus cu extrădarea profesorilor turci: „Pe timpul lui Plahotniuc, măcar s-a procedat civilizat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, a dat de înţeles că nu cunoaşte prea multe detalii despre răpirea judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, care s-a produs pe 3 aprilie, în centrul Chişinăului. Însă, fostul şef de stat nu a ezitat să profite de acest context pentru a aduce noi acuzaţii la adresa Maiei Sandu.

Igor Dodon a sugerat că această răpire ar fi fost posibilă ca urmare a faptului că Maia Sandu i-ar fi promis omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, că va contribui la extrădarea lui Nicolai Ceaus. „Nu s-a reuşit pe cale legală şi aţi decis să-l transportaţi în portbagaj?”, a afirmat Dodon într-o emisiune online.

Dodon a spus că este inadmisibil ca un cetăţean străin să fie răpit pe teritoriul Republicii Moldova, să fie forţat urcat într-o maşină şi să fie dus într-o direcţie necunoscută. Ex-preşedintele a comparat acest caz cu situaţia celor şapte profesori turci, expulzaţi din Republica Moldova în septembrie 2018.

„Pe timpul lui Plahotniuc, când au fost deportaţi profesorii turci, atunci măcar s-a procedat civilizat: i-au urcat într-un charter, le-au turnat ceai şi i-au trimis acasă. Au fost respectate anumite proceduri. Deja mai târziu s-a constatat că a fost ilegal”, a spus Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite