Igor Dodon, la Comrat: Evenimentele din august 1944 sunt percepute de marea majoritate a populaţiei ca o sărbătoare a eliberării şi a victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a participat vineri, 23 august, alături de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, la ceremonia de depunere a florilor la Complexul memorial din Comrat, cu ocazia „aniversării a 75-a de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia fascistă”. Preşedintele a declarat că „evenimentele din august 1944 sunt percepute de marea majoritate a populaţiei Moldovei anume ca o sărbătoare a eliberării şi a victoriei, în pofida diferitelor interpretări politice”.

„Sunt ferm convins că cei care nu respectă trecutul nostru, nu au viitor, iar eroismul inegalabil al strămoşilor noştri în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei trebuie să servească drept model de bărbăţie şi de perseverenţă pentru generaţia tânără”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De menţionat că Guvernul de la Chişinău a decis să declare ziua de 23 august zi de doliu naţional - „Ziua comemorării tuturor victimelor regimurilor totalitare”. Totodată, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă şi va fi ţinut un minut de reculegere. Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul condamnă toate crimele comise de regimurile totalitare şi autoritare.

Igor Dodon a decis că, în perioada 23-25 august, va organiza acţiuni „dedicate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”. De asemenea, Igor Dodon a anunţat că va fi organizat un „concert grandios” în centrul Capitalei, în contextul acestui eveniment.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite