Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon confirmă: Ştefan Gaţcan a plecat din ţară împreună cu familia

0
3 Jul 2020 12:04:26
Autor: Iurii Botnarenco

Igor Dodon neagă acuzaţiile că deputatul Ştefan Gaţcan a fost ameninţat şi indimidat pentru a-şi depune mandatul de deputat, după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la Pro Moldova. Şeful statului a menţionat că Gaţcan a venit din proprie iniţiativă la şedinţa fracţiunii PSRM unde şi-ar fi anunţat demisia.

Igor Dodon a confirmat că Ştefan Gaţcan a plecat din R. Moldova, împreună cu familia, însă a respins afirmaţiile că deputatul ar fi scos forţat din ţară de socialişti.

Dimpotrivă, Igor Dodon susţine că Ştefan Gaţcan a fost hărţuit şi ameninţat de către cei din Pro Moldova, odată ce deputatul şi-a depus mandatul.
 
Potrivit lui Dodon, Gaţcan le-a spus socialiştilor că există riscuri asupra vieţii sale şi a solicitat pază de stat care să-l însoţească doar până la frontieră. Dodon a subliniat că nu cunoaşte unde anume se află Gaţcan.
 
„Preşedintele fracţiunii PSRM s-a adresat cu o cerere preşedintelui ţării să asigurăm pază de stat dumnealui, pentru că avea frică de viaţa sa. Cei care l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere (de aderare la Pro Moldova). El se temea şi i-am dat pază de stat”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Preşedintele răspunde”.

Procuratura Generală anunţă că a recepţionat joi, 2 iulie, plângerea deputatului Ştefan Gaţcan privind pretinsele presiuni şi intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să  renunţe la mandat.

Într-un mesaj video făcut pe un câmp de viţă de vie în afara Chişinăului, deputatul Ştefan Gaţcan a negat că a fost sechestrat şi că viaţa sa s-ar afla în pericol. Pe de altă parte, în timp ce deputatul transmitea acest mesaj, automobilul său se afla în faţa Parlamentului.

Afirmaţia a fost făcută după ce deputaţii din Pro Moldova au anunţat că Gaţcan „a fost sechestrat” şi adus la Preşedinţie la o discuţie cu Igor Dodon şi că nu răspunde la apeluri telefonice timp de 7 ore.
 

Pe parcursul zilei de miercuri, 1 iulie, timp de câteva ore, deputaţii din grupul Pro Moldova s-au aflat la sediul Preşedinţiei, în încercarea de a intra în instituţie pentru a-l găsi pe deputatul Ştefan Gaţcan. 

Deputaţii Pro Moldova, care se aflau la porţile Preşedinţiei, încercau să verifice toate maşinile care ieşeau de pe teritoriul Preşedinţiei pentru a fi siguri că Gaţcan este în viaţă şi nu este scos în portbagaj. Potrivit lor, Gaţcan era de negăsit timp de 7 ore, timp în care nu răspundea la apelurile telefonice chiar şi de la membrii familiei.

Serviciu de Protecţie şi Pază de Stat le-a interzis deputaţilor să intre în Preşedinţie sau să verifice maşinile de securitate. Pe de altă parte, Preşedinţia a negat că Gaţcan nu se află în instituţie şi nici nu a fost.

Amintim că la o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat, însă această decizie a fost anunţată de şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

Reprezentanţii Partidului Pro Moldova susţin că deputatul Ştefan Gaţcan  „a fost sechestrat de un grup de deputaţi socialişti şi impus să semneze cererea de demisie”.

În comunicat se menţionează că deputatul Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM. Totodată, Procuratura neagă că a primit o asemenea plângere.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii