Igor Dodon: Consider că limba rusă trebuie să fie studiată obligatoriu în şcolile din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dodon a anunţat într-un interviu pentru Rossia 24 că pledează pentru ca limba rusă să fie din nou studiată în mod obligatoriu în şcolile din Republica Moldova.

Igor Dodon a fost întrebat de jurnalistul rus ce are de gând să facă pentru a asigura buna funcţionare a limbii ruse în Moldova, în condiţiile în care se închid şcolile de limbă rusă în ţară.

Şeful statului a menţionat că pentru a asigura statutul pentru comunicare interetnică a limbii ruse, în primul rând trebuie ca documentele de stat să fie emise în două limbi, rusă şi moldovenească (română) subliniind şi importanţa reintroducerii limbii ruse în instituţiile de învăţământ ca limbă obligatorie de studiere.

„Eu consider că trebuie să ne întoarcem la studierea obligatorie a limbii ruse în şcoli. Acum ei (guvernarea) au făcut-o facultativă, practic doi-trei ani în urmă. Pentru asta trebuie să modificăm programa şcolară. În Moldova 90% din populaţie vorbeşte rusa, de la cei mici la cei mari. Cunoaşterea limbii ruse pentru moldoveni este un mare avantaj”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite