Igor Dodon: Consider că nu trebuie să votăm pentru Guvernul Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Socialiştii îi cer preşedintelui Maia Sandu să respecte Constituţia şi să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru pe care, cel mai probabil, PSRM nu-l va susţine. Liderul PSRM Igor Dodon spune că nu ar fi corect în raport cu susţinătorii PSRM votarea unui guvern propus de Maia Sandu, informează IPN.

„Preşedintele Maia Sandu se teme că guvernul ei va fi votat. Potrivit echipei lor, acum ratingul PAS este foarte ridicat şi trebuie de urgenţă organizate alegeri parlamentare anticipate ca să obţină mai multe mandate în următorul Legislativ. Maia Sandu este obligată să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru, dar ea încearcă acum să găsească o modalitate de a nu respecta legea”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova.

Igor Dodon mai spune că formaţiunea sa n-a luat, deocamdată, o decizie privind susţinerea unui candidat propus de Maia Sandu la funcţia de prim-ministru. Totuşi, liderul socialiştilor consideră injustă, în raport cu alegătorii PSRM, o eventuală decizie de vota un guvern propus de Maia Sandu.

„Sunt convins că cei 700 de mii de cetăţeni care au votat pentru mine nu-şi doresc ca noi să votăm Guvernul Maiei Sandu. Consider că nu trebuie să votăm pentru Guvernul Maiei Sandu. Pe fondul a ceea ce ea deja a spus despre Rusia, regiunea transnistreană, dacă mai obţine şi Guvernul, iar Executivul are mai multe atribuţii decât preşedintele ţării, va face atât de multe prostii încât vom avea nevoie de 5 ani ca să-i reparăm greşelile”, a afirmat Igor Dodon.

Preşedintele PSRM a declarat că formaţiunea sa nu agreează ideea declanşării alegerilor parlamentare anticipate prin incapacitatea Legislativului de a aproba legi timp de 90 de zile. Igor Dodon spune că PSRM se va prezenta la prima şedinţă plenară din această sesiune, care vor avea loc, cel mai probabil, în data de 4 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite