Igor Dodon consideră că va câştiga la prezidenţiale în faţa Maiei Sandu cu o diferenţă de până la 10%: Nu va fi o luptă strânsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că în alegerile din 1 noiembrie va învinge în faţa Maiei Sandu la o diferenţă mai mare de voturi decât în 2016. El consideră că va obţine între 8% şi 10% de voturi mai mult decât Maia Sandu sau între 100.000 şi 120.000 de voturi mai mult. În acest context, Dodon a declarat că în turul doi nu va fi o luptă strânsă.

Dodon nu exclude că ar putea câştiga chiar şi din primul tur. În opinia lui, asta „ar fi mai bine pentru ţară”.

Ea negat acuzaţiile Maiei Sandu că el intenţionează să fraudeze alegerile şi să corupă alegătorii din regiunea transnistreană. Şeful statului a afirmat că va face tot posibilul ca scrutinul să se desfăşoare corect şi în mod democratic.

Până la această oră, nouă partide şi-au desemnat candidaţi în cursa pentru prezidenţiale: Maia Sandu (PAS), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale), Andrei Năstase (Platforma DA), Dorin Chirtoacă (Mişcarea Politică Unirea), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Andrian Candu (PRO Moldova), Violeta Ivanov (Partidul Şor), Igor Dodon (PSRM).

Partidul Comuniştilor şi Mişcarea Populară Antimafie au anunţat că nu vor avea candidaţi în acest scrutin.

De menţionat că doi candidaţi deja au depus listele de semnături la CEC. Prin urmare, în urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi pe prima poziţie în buletinul de vot, iar Andrei Năstase va fi sub numărul doi.

Alegerile se vor desfăşura pe 1 noiembrie, iar turul doi - pe 15 noiembrie, în cazul în care în primul tur nimeni nu obţine mai mult de 50% din voturi.

Precizăm că în alegerile prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins în turul doi cu 52% (834.000 de voturi) în faţa liderei PAS, Maia Sandu, care a obţinut 48% din voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite