Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon: Cred că foarte mulţi îl aşteaptă pe Vlad Plahotniuc în Moldova

0
3 Jul 2020 13:08:36
Autor: Iurii Botnarenco

Foarte mulţi îl aşteaptă pe Vlad Plahotnuc (fostul preşedinte al Partidului Democrat, n.r.) în Republica Moldova, ca să i se înainteze toate învinuirile şi „să răspundă pentru toţi anii de uzurpare a puterii în stat”. O spune preşedintele ţării, Igor Dodon, în cadrul unui nou episod al emisiunii „Preşedintele răspunde”, transmite IPN.

Şeful statului a menţionat că împărtăşeşte poziţia procuraturii cu privire la Vlad Plahotnuc, precum că ar fi participat în furtul miliardului. Igor Dodon a declarat că toate actele au fost transmise partenerilor americani pentru ca aceştia să ia o decizie corespunzătoare (de extrădare, n.r.).

„Săptămâna aceasta, am auzit poziţia ambasadorului Hogan (ambasadorul SUA în Moldova, n.r.) care a spus că se examinează solicitarea procuraturii ca să-l predea pe Plahotniuc forţelor moldoveneşti. Eu sper ca în perioada următoare, de dorit în următoarele luni, această procedură să aibă loc”, a spus şeful statului.

Igor Dodon a mai spus că Vlad Plahotniuc încearcă „să se scoată”, prin cumpărarea deputaţilor şi altor acţiuni întreprinse prin intermediul „marionetelor sale”. Igor Dodon i-a numit aici pe cei din Partidul Şor, dar şi pe Andrian Candu, Maia Sandu şi Andrei Năstase, iar în afara Parlamentului pe Renato Usatîi, Vladimir Voronin şi alţii.

„Sarcina este destul de clară, să încerce să joace un oarecare rol în actualul Parlament şi să facă tot posibilul ca să blocheze toate iniţiativele preşedintelui Dodon. Acum Plahotniuc duce război doar cu socialiştii, doar cu Dodon. Pot să mă gândesc că încearcă să joace pentru a o ajuta pe Maia Sandu. Poate le-a promis americanilor că o va ajuta la alegerile prezidenţiale”, a adăugat Igor Dodon.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii