Igor Dodon: Cred că stataliştii vor câştiga alegerile şi vor pune bazele unei noi Moldove

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a adresat un mesaj cetăţenilor sâmbătă, 23 februarie, în care a declarat că „această campanie a fost una dintre cele mai murdare din toată istoria Republicii Moldova”. În opinia preşedintelui, doar unele formaţiuni politice au încercat, în mod sincer, să-i familiarizeze pe alegători cu programele lor de relansare a ţării.

Igor Dodon consideră că „de-a lungul campaniei, reprezentanţii multor partide s-au întrecut în defăimarea oponenţilor politici”.

„Dar, oricum ar fi fost acest scrutin, la alegerile pentru organul legislativ suprem al ţării trebuie să participe fiecare cetăţean al Republicii Moldova. Aceasta este unica posibilitate pentru fiecare dintre noi de a îmbunătăţi situaţia din ţară, de a-i promova la guvernare pe acei reprezentanţi care vor adopta legi în beneficiul cetăţenilor, în interesul Moldovei. Dacă în ziua alegerilor nu veţi beneficia de dreptul la vot, atunci de toate problemele va trebui să vă învinuiţi pe voi înşivă, şi nu guvernarea”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului susţine că unii concurenţi politici încearcă, prin diferite metode, să influenţeze votul alegătorilor. 

„Pe unii încearcă să-i cumpere, pe alţii – să-i sperie prin demiteri şi alte intimidări. Nu vă fie frică de nimeni! Ţineţi minte că nimeni nu are dreptul să vă ceară să fotografiaţi buletinul sau să prezentaţi alte dovezi ale votului dvs. Or, aceasta ar însemnă încălcarea dreptului constituţional la vot secret şi o infracţiune deosebit de gravă. Nu participaţi la fărădelegi şi nu-i implicaţi pe alţii!”, a menţionat Dodon.

Preşedintele s-a adresat şi către angajaţii instituţiilor de stat şi ai organelor de drept. 

„Cunosc despre intimidările la care sînteţi supuşi în ajunul alegerilor. Ţineţi minte despre înalta responsabilitate pe care o presupun activitatea şi serviciul dvs”, a spus Dodon.

Preşedintele e de părere că „scrutinul parlamentar va pune capăt haosului şi administrării defectuoase din ţara noastră şi va duce la crearea unui nou guvern de patrioţi şi profesionişti”. 

„Cred că stataliştii, care mîine vor cîştiga alegerile, vor pune bazele unei noi Moldove, care va fi cu adevărat independentă, înfloritoare, cu o economie dezvoltată şi probleme sociale soluţionate, deschisă pentru toţi partenerii din Vest şi din Est”, a încheiat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite