Igor Dodon, criticat de opoziţie pentru distincţia oferită lui Mihail Aizin: După ce a eliberat criminali din închisori, Dodon îi decorează pe foşti lideri interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Igor Dodon este criticat de politicienii din opoziţie pentru decizia de a-i acorda fostului interlop Mihail Aizin ordinul Gloria Muncii. Deputatul Platformei DA Chiril Moţpan consideră că „Igor Dodon îşi bate joc de orice limite ale legalităţii”.

„Uluitor, dar l-a decorat cu ordinul Gloria Muncii pe Mihail Aizin, alias „Kitaeţ”, cunoscut pentru legăturile sale cu lumea interlopă şi pentru preluări raider ale diferitor instituţii comerciale. Gloria Muncii, ordin acordat unui infractor. Igor Dodon aruncă medalii, ordine şi privilegii în stânga şi în dreapta, chiar mai mult decât făceau alţii înaintea lui. Dar nu o face din vanitate, cum o făceau predecesorii lui, dar dintr-un calcul: vrea să obţină susţinerea celor pe care îi decorează. Vrea să-i oblige la ceva în răspuns. Poate la finanţarea campaniei lui electorale, poate, cine ştie, chiar la acţiuni criminale propriu-zise împotriva opoziţiei”, a scris Chiril Moţpan pe Facebook.

În opinia deputatului, prin acest gest Igor Dodon „îşi bate joc şi de statul Republica Moldova, pe care pretinde că îl conduce, şi de fiecare cetăţean al ei în parte”. 

„Nu-i ajunge iresponsabilitatea de care dă dovadă în contextul pandemiei, pentru a se demonstra, fiind fotografiat din toate părţile cum ţine în braţe copii care, probabil, o să ajungă să-l urască în timp. Nu-i ajung minciunile sfruntate pe care le tirajează. Nu-i ajunge profanarea simbolurilor statului, atunci când a permis trunchierea Declaraţiei de Independenţă”, a mai spus Moţpan.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, e de părare că Igor Dodon „vrea un transfer pozitiv de la cei decoraţi şi de la meritele lor, asupra goliciunii sale”.

„Dar, cum fiecare pasăre pe limba ei piere, Dodon s-a apucat să decoreze lideri ai lumii interlope, cei pe care Voronin (care trebuie să reacţioneze în acest caz) îi aresta acum 15 ani”. 

„Ne vom adresa procuraturii şi vom cere deschiderea unei anchete pe acest caz împotriva lui Dodon şi cu prezentarea unor explicaţii cum concordă activitatea lui “Kitaeţ” cu motivaţia şi argumentarea de a fi decorat. Dodon a confirmat ca este un bandit, ca face parte din lumea bandişţilor care este singura care-l reprezintă”, a afirmat Chirtoacă.

Deputatul PAS Mihai Popşoi a scris că „după ce a eliberat criminali din închisori, Dodon deja îi decorează pe foşti lideri interlopi”.

Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeţ, cunoscut în anii `90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de către preşedintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla şi în spatele unor atacuri raider, scrie anticorupţie.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite