Igor Dodon, despre demisia lui Tudor Panţâru: Cu un român mai puţin la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon nu regretă că Tudor Panţâru şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale (CC). Dimpotrivă, şeful statului s-a arătat încântat de această decizie şi a afirmat că va fi „cu un român mai puţin” la Înalta Curte.

„Cu un român mai puţin la Curtea Constituţională. Asta-i bine. Nu am nimic contra românilor, să înţeleagă corect fraţii noştri, dar voi aveţi românii voştri în Curtea Constituţională a voastră, dar eu vreau să avem moldovenii noştri în Curtea Constituţională a noastră. Membru a Parlamentului român încă a fost Panţâru ăsta, unionist înflăcărat şi tu îl pui ca cel mai important om pe interpretarea Constituţiei?”, a spus Igor Dodon joi, 1 februarie, la emsiunea „Accent direct” de la NTV Moldova.

Preşedintele a precizat că, „dacă Panţâru crede că fugind din funcţia asta nu o să fie tras mai târziu la răspundere pentru toate lucrurile acestea, el se greşeşte amarnic”. 

„Nu o să-l ajute nici cetăţenia română, nimic”, a continuat Dodon. 

Şeful statului a menţionat că majoritatea judecătorilor care au fost anterior în Curtea Constituţională „spun că e bătaie de joc ceea ce a făcut Tănase şi Panţâru”. 

„Bătaie de joc de instituţia respectivă, de Constituţie. Toate acestea hotărâri, începând cu 2011, o să trebuiască să le revedem”, a subliniat preşedintele, adăugând că judecătorii Curţii care au emis hotărâri contrar prevederilor legale vor fi traşi la răspundere.

Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Tudor Panţâru, şi-a depus demisia din funcţie miercuri, 31 ianuarie. Potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie, judecătorul a demisionat din proprie iniţiativă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite