Igor Dodon, despre interviul asasinului Vitalie Proca: „Este regretabil că cetăţenii trebuie să fie martorii unor reglări de conturi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a comentat în dimineaţa de vineri, 3 noiembrie, interviul realizat de JurnalTV cu interlopul Vitalie Proca. Preşedintele ţării afirmă că regretă faptul „că cetăţenii trebuie să fie martorii unor reglări de conturi, în public, între grupări care sunt departe de agenda socială şi economică a oamenilor simpli”.

De asemenea, şeful statului a menţionat că „în toate aceste bătălii televizate, cu actori din lumea interlopă, e clar un singur lucru: avem nevoie de alegeri parlamentare, de dorit anticipate, care vor permite să demolăm actualul sistem, să schimbăm lucrurile din temelie şi să asigurăm o anchetă şi o Justiţie obiectivă şi echitabilă, care va scoate adevărul la suprafaţă”.

„De la actualul sistem nu ne putem aştepta la procese şi reacţii adecvate. Eficienţa anchetei va fi posibilă numai după instaurarea unei noi majorităţi parlamentare, socialiste”, a subliniat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că asasinul moldovean Vitalie Proca, condamnat la 21 de ani şi 8 luni de închisoare în România pentru tentativă de omor, a oferit un interviu postului de televiziune JurnalTV în care a afirmat că trebuia să-l asasineze pe bancherul rus Gherman Gorbunţov la comanda liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite