Igor Dodon, despre protestele organizate de Maia Sandu: „Încearcă să destabilizeze situaţia din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, îi cere Maiei Sandu să preia mandatul de preşedinte şi să înceteze protestele stradale. Igor Dodon a menţionat că este dispus să facă un transfer paşnic al puterii şi s-a arătat nedumerit de ce preşedintele ales organizează proteste. El susţine că nu vede motive pentru proteste, iar ţara nu are nevoie de destabilizare.

„Cei care au învins în alegeri încearcă să destabilizeze situaţia din ţară”, a declarat Igor Dodon vineri, 4 decembrie, în emisiunea sa de pe Facebook.

Dodon spune că dânsul nu a organizat proteste, deşi ar avea temei, pentru că vrea „linişte în societate”. 

Preşedintele în exerciţiu le cere oamenilor să nu să se lase manipulaţi. Totodată, el o acuză pe Maia Sandu că prin organizarea protestelor va contribui la infectarea cetăţenilor cu COVID-19.

Potrivit lui, Maia Sandu se teme să-şi asume responsabilitatea de a guverna, pentru că ar fi mai uşor „pe baricade” şi în opoziţie.

Dodon i-a numit „barbari” pe deputaţii din PAS şi Platforma DA care au blocat tribuna Parlamentului şi s-au îmbrâncit cu deputaţii socialişti.

Sute de oameni s-au adunat în faţa Parlamentului de la Chişinău joi, 3 decembrie, la solicitarea preşedintelui ales, Maia Sandu. Manifestanţii au protestat faţă de iniţiativa deputaţilor lui Igor Dodon prin care se doreşte reducerea atribuţiilor noului preşedinte. Mai exact, socialiştii vor să transfere Serviciul de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei, în subordinea Parlamentului.

Precizăm că Maia Sandu a anunţat proteste de amploare pentru ziua de duminică, 6 decembrie, în care va cere demisia Guvernului şi a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite