Politică

articolul anterior articolul urmator

Igor Dodon, despre scandalul sexual cu implicarea lui Golovatiuc: O înscenare pusă la cale de actuala guvernare

1
23 Sep 2021 09:49:02
Autor: Iurii Botnarenco
Igor Dodon, lider PSRM
Igor Dodon, lider PSRM

O înscenare pusă la cale de actuala guvernare pentru a avea motive de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în Federaţia Rusă. Astfel califică liderul PSRM, Igor Dodon, scandalul sexual cu implicarea fostului ambasador, Vladimir Golovatiuc, notează IPN.

Dodon spune că persoana care-l învinuieşte pe Golovatiuc de hărţuire sexuală ar face jocul PAS, iar guvernaţii ar recurge la astfel de tertipuri pentru a-şi înlătura adversarii politici.

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost rechemat printr-o decizie a Guvernului Gavriliţa încă în luna august în urma unui scandal cu implicarea acestuia. Golovatiuc a fost acuzat de hărţuire sexuală de către o angajată a misiunii diplomatice. Igor Dodon se arată convins că acuzaţiile aduse lui Golovatiuc sunt lipsite de temei.

„A fost o înscenare a actualei guvernări pentru a-l revoca pe Golovatiuc din funcţie. Ştiu că persoana care acuză că ar fi hărţuită a mai fost implicată şi în alte scandaluri. Actuala guvernare operează cu astfel de metode pentru a elimina persoanele incomode. Şi nu este vorba doar de ambasadori, vedem care este comportamentul guvernării şi în raport cu unele instituţii media care au susţinut această guvernare, sunt sigur că vor continua în acelaşi ritm”, a spus Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune PublikaTV.

Dodon spune că decizia privind excluderea lui Golovatiuc din echipa PSRM nu a fost deocamdată luată. Mai mult, potrivit lui Dodon, în perioada guvernării PSRM-ACUM, partenerii de coaliţie ai socialiştilor ar fi apreciat înalt calităţile profesionale ale lui Golovatiuc.

„Am discutat cu Vladimir Golovatiuc după izbucnirea acestui scandal şi el ne-a rugat să nu intervenim. El a revenit în Republica Moldova, dar nu există încă nicio claritate asupra faptului dacă el se va mai regăsi sau nu în echipa noastră. Este unul dintre cei mai buni economişti din Republica Moldova. În 2019, când eram la guvernare cu PAS, ei chiar ne-au propus să examinăm candidatura lui Golovatiuc pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale”, a mai spus Dodon.

Vladimir Golovatiuc a fost numit în funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova în decembrie 2020. Acceptând funcţia de şef al misiunii diplomatice, Golovatiuc a renunţat atunci la mandatul de deputat obţinut la scrutinul din 2019 pe lista PSRM.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
24.09.2021, 12:58:16

Și de ce ai tăcut până acum, țurlă de porc? Evenimentul s-a produs demult, way back in summer!! V-ați activizat ca dracii, în toamnă, cu toții!

-8 (8 voturi)
Modifică Setările