Igor Dodon, despre Vlad Plahotniuc: Scopul este să-l depistăm şi să-l aducem acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne se va adresa repetat către Interpol pentru a solicita darea în căutare internaţională a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Aceasta după ce, acum o săptămână, Departamentul de stat american i-a stabilit interdicţia de a obţine vize de intrare în SUA. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele Igor  Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

„Lucrăm pe două filiere. Prima ţine de darea în căutare internaţională. Încă în octombrie 2019, MAI, care este partenerul local al Interpol, a cerut darea în căutare internaţională a lui Vlad Plahotniuc. Până la sfârşitul anului trecut, oficiul de la Lyon nu a dat curs acestei iniţiative a Republicii Moldova. După ce a venit această informaţie din SUA, am solicitat repetat ca MAI să se adreseze la Interpol”, a declarat şeful statului pentru presă.

Potrivit lui, a doua filieră ţine de relaţiile bilaterale ale Republicii Moldova cu SUA, cu Marea Britanie etc., state cu care există contact permanent”. „Scopul nostru este să-l depistăm şi să-l aducem acasă”, a mai spus Igor Dodon.

Pe 13 ianuarie, secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, a anunţat că fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupţie şi are stabilită interdicţia de a obţine vize de intrare în SUA.

https://www.ipn.md/ro/igor-dodon-despre-vlad-plahotniuc-scopul-este-sa-l-7965_1070950.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite