VIDEO Igor Dodon, discurs critic în Parlament: „Nu sunt mulţumit de modul în care funcţionează unele ministere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a ţinut un discurs în faţa deputaţilor Parlamentului de la Chişinău luni, 16 septembrie, în contextul deschiderii noii sesiuni parlamentare. Preşedintele ţării a declarat că Republica Moldova „trece printr-un proces complex de resetare, care înseamnă eliberarea instituţiilor de sub controlul unor grupări de interese”.

Totodată, Igor Dodon a criticat activitatea Guvernului condus de Maia Sandu, subliniind că este necesar să fie prezentat un plan clar de dezvoltare economică. În acest sens, el chiar a propus Guvernului redefinirea unei liste de priorităţi, pornind de la agenda socială a oamenilor.

Şeful statului a îndemnat Guvernul să nu mai demită funcţionarii pe criterii politice, dacă aceştia sunt profesionişti în domeniu.

Preşedintele le-a sugerat miniştrilor să meargă mai des în teritoriu pentru a afla despre problemele cetăţenilor, dar şi să discute cu oamenii de afaceri: „să constataţi că ei aveau aşteptări mari de la noua guvernare, dar deja au trecut prin anumite dezamăgiri”.

„Nu sumt mulţumit de modul în care acţionează unele ministere, de lipsa unor politici pe domeniul social şi economic, de amânarea sau stoparea unor proiecte ce aduceau beneficii oamenilor care puteau fi readaptate şi eficientizate. Cred că trebuie să se guverneze în baza uei liste de priorităţi mai consistentă”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a accentuat că majorarea recentă de impozite şi măsuri fiscale „au fost insuficient analizate şi au creat confuzie şi mulţumiri, iar modul în care încercăm să mutăm respinsabilitatea în curtea FMI nu este unul productiv”.

„Personal am fost ani de zile negociator la FMI şi vă spun că această instituţie vine cu propuneri şi că propunerile se negociază, se fac contrapropuneri şi se ajunge la o soluţie care să asigure echilibrul fiscal”, a menţionat Dodon.

Discursul integral îl puteţi citi aici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite