Igor Dodon a expediat o scrisoare premierului rus, Dmitrii Medvedev, în care solicită să fie rezolvată problema exportatorilor moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a expediat o scrisoare oficială prim-ministrului Federaţiei Ruse, Dmitrii Medvedev, în legătură cu Hotărârea Guvernului rus, potrivit căreia, de la 1 ianuarie trebuiau să fie anulate taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova. Într-o postare pe o reţea de socializare, şeful statului a scris că neexecutarea acestei hotărâri a provocat dificultăţi exportului moldovenesc, transmite IPN.

Igor Dodon reiterează că, de la 1 ianuarie 2019, a intrat în vigoare şi o altă Hotărâre a Guvernului rus prin care este interzis importul mărfurilor ucraineşti în Rusia, precum şi a mărfurilor din alte ţări care sunt introduse pe teritoriul Federaţiei Ruse prin tranzitarea teritoriului Ucrainei.

„Această Hotărâre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldoveneşti, cum ar fi produsele vinicole şi conservele, întrucât, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitând Ucraina, ceea ce sporeşte semnificativ cheltuielile de transport”, a scris Igor Dodon.

Şeful statului anunţă agenţii economici moldoveni că a luat sub control personal rezolvarea problemei şi soluţia va fi identificată în zilele apropiate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite