Igor Dodon explică de ce Maia Sandu nu a primit protecţie de stat imediat ce a fost aleasă în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a explicat de ce preşedintele ales, Maia Sandu, a început să beneficieze de protecţia pazei de stat abia începând cu 19 noiembrie, în a patra zi de când a fost aleasă în funcţie.

Igor Dodon a menţionat că, potrivit legislaţiei, şeful statului beneficiază de pază de stat începând cu ziua învestirii în funcţie, nu începând cu ziua când este ales în funcţie. Cu alte cuvinte, Maia Sandu urma să beneficieze de pază de stat nu mai devreme de 24 decembrie, adică atunci când are loc inaugurarea preşedintelui ales.

Totodată, Igor Dodon a comunicat că Maia Sandu urma să beneficieze de pază de stat până pe 14 noiembrie 2020, în calitate de fost prim-ministru, însă Maia Sandu a refuzat. Mai mult decât atât, Igor Dodon a menţionat că SPPS nu putea refuza cererea de refuz a pazei semnată de Maia Sandu, însă lidera PAS s-a adresat în instanţă, iar instanţa a obligat SPPS să accepte cererea de refuz a ex-premierului Maia Sandu de a benefia de pază de stat.

Igor Dodon a mai adăugat că dânsul este cel care a dispus ca Maia Sandu să beneficieze, începând cu 19 noiembrie, de pază de stat şi maşină de serviciu, deşi legislaţia nu-l obliga să semneze această dispoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite