Igor Dodon a fost înregistrat în cursa electorală pentru prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, desemnat de adunarea cetăţenilor. Potrivit raportorului, Sergiu Gurduza, grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor a depus la CEC 889 de liste de subscripţie, cu peste 22 de mii de semnături, colectate din 24 de unităţi administrativ-teritoriale de nivelul doi, transmite IPN.

Sergiu Gurduza menţionează că, în urma verificării autenticităţii semnăturilor din listele de subscripţie prezentate, peste două mii de semnături au fost declarate nevalabile. Cele peste 20 de mii de semnături valabile rămase, au permis înregistrarea lui Igor Dodon în cursă.

Totodată, CEC a înregistrat şi simbolul electoral al candidatului, care reprezintă un pătrat cu laturi egale de culoare neagră, care creează un cadru, în interiorul căruia este înserat numele „Igor DODON”.

Întrebat de membrii CEC, de ce în listele de subscripţie se regăsesc persoane decedate, conducătorul grupului de iniţiativă, Vlad Batrîncea, a relatat că persoanele individual semnează în liste, respectiv, pe alocuri aceştia pot face greşeli tehnice şi mecanice,

Până acum CEC a înregistrat patru concurenţi electorali, alte două dosare fiind în curs de examinare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite